Leisure Centres and Neighbourhood Houses - Macedonian

Спортски центри и Neighbourhood Houses

Leisure Centres and Neighbourhood Houses

Центри за забава и разонода

Општина Јара има центри за забава и разонода (сали за вежбање и базени) во Ричмонд, Колингвуд и Фицрој, и терен за голф во Бернли. Можете да плаќате при секое одење, или да станете член на центрите за забава и разонода во општина Јара со што ќе можете да ги користите сите три центри за забава и разонода и теренот за голф.

Меѓу активностите што се нудат спаѓаат: пливање, сали за вежбање, часови по пливање, групни часови за одржување на добра телесна форма, аеробик во вода, уметничко пливање, вежбање со личен тренер, спининг (аеробик на велосипед), масажа, голф и часови по голф.

Richmond Recreation Centre (Центар за забава и разонода во Ричмонд)
Gleadell Street, Richmond
9205 5032

Collingwood Leisure Centre (Центар за забава и разонода во Колингвуд)
Corner Turnbull and Hoddle Streets
Clifton Hill
9205 5522

Забелешка: Базенот на Collingwood Leisure Centre и делот за забава на децата ќе бидат затворени заради реновирање се до крајот на 2011. Салата ќе биде отворена за ова време.

Fitzroy Swimming Pool
(Базен во Фицрој)
Alexandra Parade, Fitzroy
9205 5180

Burnley Golf Course
(Терен за голф Бернли)
Corner Madden and Loyola Grove
Burnley
9205 5048

Куќи во соседството

Општина Јара има девет Куќи во соседството (Neighbourhood Houses) што ги финансира Општината. Куќите во соседството се места каде што можете да појдете за поддршка, образование, склопување пријателства и учење нови вештини и способности. Тие се безбедни и пријателски места во кои новите луѓе се секогаш добредојдени и кои нудат програми за луѓето од неанглиско говорно потекло.

Некои од активностите се: групи за играње, уметност и рачна работа, работилници, часови по јазик и компјутери, здравје и добра телесна форма, пеење, поддршка за онеспособени лица, градинарство и многу други работи.

Alphington Community Centre (Центар за заедницата во Алфингтон)
2 Kelvin Road, Alphington
9499 7227

Belgium Avenue Neighbourhood House (Куќа во соседството на Belgium Avenue)
9 Belgium Avenue, Richmond
9428 1676

Burnley Neighbourhood Centre (Центар во соседството во Бернли)
92-94 Lord Street, Richmond
9428 9901

Carlton Neighbourhood Learning Centre (Центар во соседството за учење во Карлтон)
20 Princes Street, Carlton
9347 2739

Collingwood Neighbourhood House
(Куќа во соседството во Колингвуд)
253 Hoddle Street, Collingwood
9417 4856

Finbar Neighbourhood House (Куќа во соседството во Финбар)
143 Kent Street, Richmond
9428 7668

Fitzroy Learning Network (Мрежа за учење во Фицрој)
198 Napier Street, Fitzroy
9417 2897

Holden Street Neighbourhood House (Куќа во соседството на Holden Street)
128 Holden Street, North Fitzroy
9489 9929

North Carlton Railway Station Neighbourhood House (Куќа во соседството на железничката  станица во Северен Карлтон) 
20 Solly Avenue, Princes Hill
9380 6654

За повеќе информации за центрите за рекреација и Neighbourhood Houses во Yarra, јавете се на Општината на 9205 5555 или појдете на www.yarracity.vic.gov.au.
Вие може да разговарате со некој на ваш јазик ако се јавите на преведувачката служба на Општината на 9280 1940.

За информации за нашите преведувачки служби, ве молиме телефонирајте на 9280 1940 и побарајте информативна книшка за Yarralink, или посетете го www.yarracity.vic.gov.au

Место на интернет: www.yarracity.vic.gov.au

Телефон: 9205 5555

Back to top
Back to top Back to top